Gå til innhold

Bør det bli krav om gps sporing av båter?

Mefjord Brygge, en GoFish-kunde, ble intervjuet av NRK.

Mediebildet har den siste tiden vært preget av dystre hendelser innen turistfiskenæringen. De uønskede hendelsene er noe bransjen tar på alvor, men det er ikke tvil om at hele bransjen må ta aktive grep for å øke sikkerheten til sine gjester, blant annet ved å installere sporing om bord i båtene.

Vi i Dualog tror at profesjonalisering, opplæring og utstyrskrav er sentrale stikkord for å øke sikkerheten i bransjen. Samtidig må man ta inn over seg at det alltid er forbundet med en viss type fare å ferdes på havet. – Etter å ha besøkt over 100 turistfiskeanlegg mener vi at en klar majoritet tar sikkerhet på alvor. Vi ser likevel at det er flere tiltak man kan gjøre for å øke sikkerheten ytterligere. Derfor jobber vi blant annet opp mot Hovedredningssentralen slik at de ved behov vil kunne se alle GoFish-båter i kart, sier Vebjørn Jacobsen hos Dualog.

Tommy Schanke Hansen ved Mefjord Brygge har investert i både AIS og GPS sporing fra GoFish for å være på den sikre siden. I tillegg blir gjestene pålagt å gjennomføre en sikkerhetssjekk i GoFish før hver fisketur. På den måten vet Tommy alltid hvor  mange de er om bord. I den samme sikkerhetssjekken blir hans gjester påminnet om følgende sikkerhetstiltak:

  • Redningsutstyr om bord
  • Har sjekket værvarsel
  • Tilstrekkelig drivstoff
  • Fulladet mobil om bord
  • Kartplotter/kart om bord
  • Kjennskap til nødnummer

– Det er alfa og omega for oss at dette foregår slik at turistene kan reise hjem igjen i like god behold som da de kom hit, sier Tommy Schanke Hansen. Du kan lese mer om sporing i GoFish her.

Les hele artikkelen og se innslaget her: Krever strengere regler for fisketurisme